Фейсбук В писмо до Varna24.bg жителите на варненското село Казашко изразяват категоричното

...
Фейсбук
В писмо до Varna24.bg жителите на варненското село Казашко изразяват категоричното
Коментари Харесай

Жителите на Казашко категорично против АМ Черно море да минава над селото

 Фейсбук В писмо до Varna24.bg жителите на варненското село Казашко показват безапелационното си противоречие с предлагането на общинския консултант от Демократична България, Николай Капитанов, Автомагистрала " Черно море “ да минава над селото. Публикуваме позицията им без редакторска интервенция: 

" Във връзка с импортирано предложение в Общински съвет, Варна, от съветника от “Демократична България " Николай Капитанов, връзката сред бъдещата автомагистрала “Черно море " и автомагистрала “Хемус " да бъде планувана по-близо до Варна, а точно в непосредствена непосредственост до с.Казашко, ние, жителите на селото изрично възразяваме, заради следните аргументи:

Беше планувано бъдещата автомагистрала да пресича Варненското езеро в региона на гр.Белослав. Новото предложение е трасето да бъде изместено с 10 км. в посока Варна и след отблъскване, " Черно море " да пресича езерото в региона на с. Казашко без разискване и координиране с жителите му. 

Село Казашко постоянно е било център на материалната и духовна неповторима просвета на  казаците в България. То е като оазис, който въпреки и доста покрай суетата на Варна, въпреки всичко остава закрит и допускащ човек да се откъсне от градската шумотевица. Както преди повече от 100 години то, със своите плодородни естествени дадености, е станало избавление за избягалите казаци, по този начин и през днешния ден то се явява кей за отдих, просвета и туризъм. 

Защитената околност " Казашко ", над която оферират да се случи строителство, е съхранила популацията на предпазени типове птици и е още една отметка за това какъв брой е значимо да се резервира чистотата и обособеността на това обитаемо място. Правейки параленост с градската картина и по-конкретно с автомагистралата, с висок звук и замърсяване, твърдим, че ще бъдат пагубни за близките флора и фауна.

Наличието на такова  транспортно оборудване ще направи изискванията за живеене в селото доста по- неподходящи, а осъществяваните  културни действия, които са от интернационално значение ще останат в предишното.

Обобщавайки всичко това, показваме безапелационното си противоречие с предлагането на общинският консултант Николай Капитанов, което директно и индиректно ще повлияе негативно на естествената витална среда в обитаемото място и предпазена околност " Казашко ".

Изразяваме възмущението си, че господин Капитанов е направил сходно предложение, без да вземе поради мнението на жителите на с. Казашко.

Настояваме, в едно с мисълта за социално-икономическото развиване на страната и гр.Варна, да не се " жертва " едно неповторимо за България обитаемо място  с вековна история, каквото е нашето село! "

Писмото до медията ни е съпроводено с подписка от жителите на с. Казашко

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР